Wie zijn wij?

 

Wij zijn Dimphy van Halteren en Kathelijn Gardebroek en hebben onze handen in een geslagen voor Samen Vertrouwd. We zullen ons even voorstellen...

 

Kathelijn Gardebroek

Als geboren en getogen Brabander woon ik nu ongeveer de helft van mijn leven in ’s-Hertogenbosch. Van jongs af aan hadden wij thuis honden en voor mij was het dan ook logisch dat er (na mijn studie Dierhouderij & Diergezondheidszorg aan de HAS Den Bosch) een hond in huis kwam. Ruim 15 jaar geleden zag ik voor het eerst een, toen nog zeer onbekend ras, Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Ik was op slag verliefd. Hoe meer ik mij in dit actieve ras ging verdiepen, hoe aantrekkelijker het werd. Een paar jaar later kwam de eerste Toller (Bodi) in mijn leven.

 

Door mijn werk bij een grote honden- en kattenvoedingsfabrikant was ik inmiddels al in aanraking gekomen met positief trainen. Bodi heb ik van jongs af aan met clicker getraind en later ben ik niet alleen de cursussen op de hondenschool gaan volgen maar ook een instructeurs opleiding op dat gebied.

 

Omdat het een actief ras is, ging ik op zoek naar oefeningen om hem tussen door thuis ook lekker na te kunnen laten denken. Zo rolde ik in de dogdance. Hierbij gaat het vooral om het samenspel tussen hond en baas. Toen hij ca 3 jaar was ben ik jachttraining gaan volgen, want apporteren bleek  zijn lust en zijn leven. En ik merkte dat ik dat ook erg leuk vond om te doen. Zo leuk dat ik ook wedstrijden met hem ben gaan lopen.

 

Inmiddels is Bodi “met pensioen” en heeft hij sinds deze zomer een waardige opvolger in Jägo, ook een Toller. Tijdens zijn pupperiode merkte ik weer eens hoe belangrijk het is om tijd te investeren in een goede band met je hond. Al pratende met Dimphy kwam daaruit het idee voor onze eerset cursus Samen Vertrouwd – Teambuiling met je hond.

 

De afgelopen jaren heb ik naast de opleiding Kynologisch Intructeur bij de Martin Gaus academie ook de opleiding Dogdance Intructeur gevolgd. Ook heb ik workshops en seminars gevolgd op het gebied van hondentraining zoals hersenwerk voor honden, de “Do as I do-trainingsmethode” en positieve jachttraining.

 

Ik vind het erg leuk om te zien als hond en baas samen plezier hebben. Dat vind ik dan ook belangrijk om in de cursussen uit te dragen als aandachtspunt.

 

Dimphy van Halteren

Ik ben Dimphy van Halteren, 31 jaar en woon in Sint-Michielsgestel (Noord-Brabant)
Samen met mijn man heb ik 2 kooikerhondjes. Vanuit hier is mijn liefde voor honden ontstaan.

Het is algemeen bekend dat het kooikerhondje niet het makkelijkste ras is. Ook wij liepen in de opvoeding tegen gedrag aan wat we niet fijn vonden, maar waarvan we ook niet goed wisten hoe we dit het beste af konden leren. Denk bijvoorbeeld aan uitvallen naar 90% van de honden die we tegen kwamen met uitlaten, zeuren om aandacht (en die ook krijgen), net zo lang zeuren tot ze eten kregen of trekken aan de lijn.


Een cursus op een hondenschool hebben we niet gevolgd. We konden hier in de omgeving geen hondenschool vinden waarbij wij 100% achter de aanpak stonden waar zij mee werkte, dus zijn we de opvoeding zelf gaan doen.
Voor deze problemen zijn we toch gaan zoeken naar een andere manier van hulp. Het probleem is alleen dat een beetje bekende gedragstherapeut al snel zo'n €300,- per consult vraagt, een bedrag dat wij op dat moment echt niet konden betalen. 

Ik ben workshops en lezingen gaan volgen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen waarik zelf mee verder kon. Ook hierbij kwam ik dingen tegen waar ik me niet in kon vinden en maakte voor mezelf dus steeds een selectie van informatie waar ik wel iets mee kon.

Ik wilde nog meer leren over honden gedrag, zoveel als ik in me op kon en kan nemen.
Ik heb kennis gemaakt met de methode van Jan Fennell, Amichien Bonding, en kan me helemaal vinden in deze manier van samenwerken met je hond. Vanuit hier ben ik opgeleidt tot hondengedragsbegeleider en help nu hondeneigenaren wanneer zij tegen problemen met hun hond aanlopen.

 

Daarnaast geef ik dus ook samen met Kathelijn nog verschillende cursussen om ook hier mensen te helpen naar een goede samenwerking en band met hun hond.

Maak een Gratis Website met JouwWeb